Velká dobrota, kterou naše rodinka vaří téměř výhradně v čase vánočním, leč dobrá je po celý rok :) Recept po babičce. Tedy....... 1. Základní ingredience vepřové maso(plecko) - množství- dle masožravosti :) bobkový list (2-3), hřebíček rikomagic (5-6), nové koření (5-7), jalovec (5-6) střední cibule - celá Toto vařit, maso nechť změkne. Maso pak vyndat, vzniklou "omáčku" zahustit dle bodu 2 2. Zahuštění - kým, čím - nejlépe vším níže uvedeným povidla (cca 1/4 kg - švestková) - zásadní ingredience perník na strouhání - kousek nastrouhat :) máslová jíška - asi z 1 másla Toto povařit, pak přidat trochu citrónové šťávy, rozkrájené spařené mandle (hrst), rikomagic sáček rozinek, příp. přisladit. Nakonec zpět přidat rikomagic maso (pokrájené). Podává se nejlépe s domácím houskovým knedlíkem. Dobrou chuť!
Popisky
bio (2) dezert (9) dip/pomazánka (1) gril (4) hlavní jídlo (17) hotovka (1) nekuřácký podnik (2) nápoj (2) polévka (3) předkrm (9) příloha (3) recept (33) rychlé občerstvení v Praze (4) salát (1) snídaně (1) spropitné (14) téma (1) vegetariánské jídlo (7) voda z kohoutku rikomagic (1) zelenina (3)
2009 (3) září 2009 (1) duben 2009 (1) leden 2009 (1) 2008 (13) listopad 2008 (1) srpen 2008 (1) červenec 2008 (1) červen 2008 (2) květen 2008 (3) duben 2008 (2) březen 2008 (3) 2007 (20) prosinec 2007 (4) listopad rikomagic 2007 (2) srpen 2007 (1) červenec 2007 (2) červen 2007 (1) duben 2007 (1) březen 2007 (3) únor 2007 (1) leden 2007 (5) Světlá polévka z pravých hřibů Drobné změny Spropitné: Kuře v hodinkách, Seifertova rikomagic 26 Švestkový předkrm Černá omáčka 2006 (23) prosinec 2006 (3) listopad 2006 (2) říjen 2006 (4) září 2006 (6) srpen 2006 (8)
2007 Design od Free CSS Templates | Upraveno pro Blogger Blog and Web
No comments:
Post a Comment